Het project

Appartementen in het groen

De één-, twee-, drieslaapkamer-appartementen en penthouses hebben zicht op de prachtige parktuin van het historisch Hooghuys, Het Hooghuys zal, net zoals het park en de vijver, in ere worden hersteld. Zo wordt er opnieuw een hoofdstuk geschreven aan de nu al roemrijke Hooghuys-historiek.

Een park als tuin

Een groot deel van de oude parktuin wordt gevrijwaard van bebouwing waardoor de nieuwe residenties te midden van het groen staan. De tuin wordt aangevuld met nieuwe hoogstammen en verschillende groenmassieven die op een natuurlijke manier voor privacy zorgen. De herkenbare peervormige toegangsweg wordt hersteld, de vijverpartij wordt opgewaardeerd en in de tuin worden verschillende nieuwe wandelpaden aangelegd. Er worden ook enkele ontmoetingsplaatsen voorzien in het park; rustplekjes onder de bomen en zelfs een houten vlonder met ligstoelen aan het rietveld van de vijver.

Architectuur die doet dromen

De architectuur van de vier nieuwe gebouwen is licht, rustig en tijdloos. Dat voelt u meteen in de gebruikte materialen. Voor de gevels werd gekozen voor een unieke handvorm gevelsteen. De ramen worden uitgevoerd in licht aluminium. Architecten Alaers en partners zorgen er op die manier voor dat de historische waarde van de parktuin en het prachtige, centraal gelegen Hooghuys optimaal bewaard blijft.

Hooghuys Herenthout architectuur
Hooghuys Herenthout ligging

Perfecte ligging

Geen auto’s in Park Hooghuys. Die zouden enkel maar de rust verstoren op het residentieel domein. Wel een ondergrondse parking die u gemakkelijk kan bereiken van aan de Nijlense Steenweg, uitgerust met ruime staanplaatsen, garageboxen én private bergingen. De dorpskern van Herenthout is vlakbij dus perfect te voet of met de fiets te bereiken.