21 september 2020

We wachten niet tot ons pensioen om voluit te genieten

Raf & Sabine over de aankoop van hun appartement in Louise Marie

Bewust genieten dichter bij de stad. Dat betekent Louise Marie voor Raf en Sabine. Eind 2019 besloten ze om niet te wachten tot hun pensioen om voluit te kunnen genieten. Ze leggen ons uit hoe ze naar hun verhuis toeleven en hoe het nemen van bepaalde beslissingen hen rust brengt.


Hoe heeft u het project leren kennen?

Toevallig in het voorbijrijden. We dachten meteen: wauw wat een locatie!

Het is een beetje begonnen als een zot idee. Wat als we ons huis nu eens verkochten en weer meer richting de stad gingen wonen? We zijn thuis meteen een aantal zaken beginnen opzoeken. En wat bleek? Hoe meer we te weten kwamen, hoe enthousiaster we zelf werden.

Louise Marie - Antwerpen - ondertekenen akte

Het project, de omgeving, CORES als bedrijf….het hele verhaal klonk veelbelovend. We hebben ook kunnen vergelijken met andere projecten en waren al vrij snel overtuigd: Louise Marie is onze droom!

We kwamen als snel in contact met CORES. We hebben onze tijd genomen om ons te informeren, maar na enkele maanden hebben we de knoop doorgehakt om de sprong te wagen.

Intussen heeft ons enthousiasme ook mijn zus en een koppel vrienden weten te  overtuigen van de troeven van Louise Marie!


Terug naar de stad: een belangrijke beslissing voor het hele gezin

Toen we net getrouwd waren, woonden we op een appartement in de binnenstad. Leuk wonen, maar te klein om aan gezinsuitbreiding te beginnen. Daarom zijn we verhuisd naar een eengezinswoning in Wilrijk, die we later ombouwden naar een kangoeroewoning. Ons gezin bestaat momenteel uit mijn echtgenote, zoon, moeder en onze hond. Met z’n allen hebben we beslist om onze woning in te ruilen en weer meer naar de stad te trekken. Mijn moeder zal nu niet meer in hetzelfde huis, maar wel in hetzelfde gebouw wonen. Zo blijven we toch een beetje samen!

Louise Marie appartement Antwerpen gekocht
[

Op termijn willen we vaker in het buitenland verblijven en Louise Marie is de ideale uitvalsbasis als pied-à-terre in Antwerpen.

]
Louise Marie - Antwerpen - maquette appartementen


Urban happiness – een bewuste keuze!

We gaan van een grote woning met 3 verdiepingen naar een veel compacter nieuwbouw appartement. De keuzes die we daarbij moeten maken zijn relatief radicaal, maar we maken ze met heel veel goesting en overtuiging! We zijn allebei nog jong en willen vooral op tijd rust inbouwen en afscheid nemen van balast. We hebben nog veel goede actieve jaren voor de boeg en willen niet wachten tot ons pensioen om te genieten.

Ook professioneel ben ik veel met duurzaamheid bezig en de nodige middelen om kwalitatief te leven. Onze huidige woning is gewoon te groot en moet leven geven aan een ander gezin. Daarnaast willen we op termijn vaker in het buitenland verblijven en Louise Marie is de ideale uitvalsbasis als pied-à-terre in Antwerpen.


Waarom hebt u voor Louise Marie en voor CORES gekozen?

Zoals gezegd waren we meteen overtuigd van de locatie. We wonen zelf niet ver af en kennen de buurt en haar omgeving. We wandelen graag met onze hond in de nabijgelegen parken en brengen af en toe een bezoek aan kunstcentrum de Singel.

Voor ons appartement hebben we heel bewust gekozen voor één van de hoogste verdiepingen met een ruim terras met afsluitbare buitenruimte. Het appartement heeft een hoge intimiteit – geen inkijk-  en rust en zal ons ook echt laten thuiskomen. Dit wordt onze oase van rust! Samen met onze interieurarchitecte bekijken we nu hoe we de beschikbare ruimte zo goed mogelijk kunnen benutten.

Ook de services zoals de dienstenapp konden ons bekoren. We hopen dan ook dat Louise Marie een echte community wordt!

Louise Marie - Antwerpen - appartementen te koop


Louise Marie bevindt zich op een unieke locatie en heeft wel wat bekijks. Wat vindt u van de vorderingen?

Miraculeus! De 2 gebouwen maken mooie vorderingen. We gaan ieder weekend langs de werf om vanaf de straatkant of van op de parking van de Albert Heijn foto's te maken en de vorderingen op te volgen. Zo krijgen we een beetje voeling met de buurt. Dit is echte quality time voor ons! We hebben dan ook al meer dan 500 foto’s verzameld van de werken.

We hadden eerlijk gezegd toch wat schrik over de impact van corona en hebben alle begrip voor mogelijke consequenties. Maar Louise Marie blijft op schema en daar zijn we enorm blij om!

Ook interesse in een appartement in Louise Marie?