10 september 2018

Louise Marie: styling tips door Anouk Taeymans

Anouk Taeymans Natural Black

Voor de styling van een hedendaags appartement zoals in Louise Marie heb ik twee verschillende stijlen uitgewerkt die beiden inspelen op de huidige interieurtrends en stromingen in de interieurwereld. Het is tijd om afscheid te nemen van de witte, steriele interieurs en te kiezen voor subtiele kleurtinten, warmte en interieurs met een ziel.

 

Natural Soul

Voor de eerste stijl -Natural Soul- keren we terug naar de natuur.

Door het gebruik van een natuurlijk kleurenpallet halen we zowel warmte als geborgenheid in huis. Combineer rustige kleuren als zachtgrijs, greige en zandtinten met meer opvallende accessoires in currygeel, messing of goud.

Appartement interieur Louise Marie
Natural interior collage

De ideale tafellamp in deze setting is zonder twijfel de iconische gouden Atollo-lamp van Oluce. Ook de Myshelf-wandplank in zijn oorspronkelijke naturel eiken uitvoering past perfect binnen deze gezellige setting thuis.

Kleed ten slotte je vloer aan met een dik geweven wollen ivoorkleurig tapijt in de woonkamer en een ruwer, steviger tapijt van seagrass, jute of sisal onder de eettafel.

black & bright

De tweede stijl: black & bright straalt een zekere luchtigheid en strakke stoerheid uit.

Geef de ruimte onmiddellijk wat extra uitstraling door de muren van een subtiele textuur te voorzien, bijvoorbeeld met kalkverf. Het wolkerige effect van de kalkverf geeft bovendien een zachte uitstraling aan de ruimte. Mijn favoriete kleur voor deze stijl is silverplate van Pure&Original, een lichte warm-grijze tint met blauw-groene ondertoon.

Appartement Louise Marie Interieur
Lamp en Pot D&M

Vul deze luchtige achtergrond verder aan met fijne zwarte items en de nodige planten. Geen groene vingers? Ga dan voor gemakkelijk te onderhouden planten. Meestal geldt volgende regel: hoe dikker het blad, hoe gemakkelijker te onderhouden. Mijn favorieten: de Philodendron Xanadu, Monstera, Ficus Lyrata en Clusia Rosea. Durf te kiezen voor grote potten en planten. Aanraders zijn de grote betonnen Worthy-potten van D&M depot, deze hebben een ruwe structuur en geven meteen heel wat meer pit aan een ruimte dan veel kleine potjes te samen. Vermijd ook plastieken en blinkende kunststoffen varianten.

Kies daarnaast ook voor enkele strakke eyecatchers. De Studio Lamp van Handvärk heeft een krachtige uitstraling ook wanneer deze niet aan staat.

De linnen James kussens met fijne zwarte band van Libeco Home geven het geheel ten slotte een ontspannen look door ze nonchalant op de grond te stapelen.

De finishing touch zijn enkele abstracte accessoires: een geometrische kaarsenhouder, een strakke boekensteun en enkele grafische zwart-wit-prints van Kristina Dam - een minimalistisch Deens designmerk met een breed aanbod aan interieur-accessoires in fijne zwarte uitvoeringen die het geheel af maken. Ook de Diamond wijnfleshouder van XL Boom geeft een mooie én functionele finishing touch aan het geheel.

Zo, ik ben benieuwd naar welke van deze twee stijlen jouw voorkeur uitgaat ;).

Anouk Taeymans
@byanouk_
www.byanouk.com

black & bright