4 september 2018

Louise Marie & Kids – Deel 2

Valerie Brems in Berchem nabij Louise Marie

Je leefomgeving heeft een grote invloed op je levenskwaliteit. En nu ik mama ben, merk ik dat ik anders naar die omgeving kijk, mijn aandachtspunten verschuiven. Vroeger was het voldoende om snel naar mijn werk te geraken, enkele winkels in de buurt te kennen en wat ontspanningsmogelijkheden te hebben. Nu ik mama ben, wordt dit verlanglijstje aangevuld met de vereisten voor een onvergetelijke jeugd voor Christian. CORES Development vroeg me om Louise Marie vanuit dat perspectief te onder de loep te nemen en om de buurt te testen op zijn kindvriendelijkheid.

In mijn eerdere blogpost kon je al lezen dat de buurt rond Louise Marie tal van leuke adresjes kent, waar je als gezin naartoe kan. Maar er is meer!


Groene omgeving

Ten eerste is de groene omgeving rond Louise Marie ideaal om tot rust te komen als gezin. Een gezonde en gematigde levensstijl is enorm belangrijk voor mij en ik geniet van uitjes in de frisse buitenlucht. Louise Marie biedt voor mij de gulden middenweg met haar centrale ligging vlak bij de stad Antwerpen en de vele parken in de buurt. Even joggen om je hoofd leeg te maken, met het hele gezin te picknicken of te spelen op een van de speelpleintjes in de buurt, het kan er allemaal.

Valerie Brems in Nachtegalenpark

ONDerwijs & hobby's

Daarnaast denk je als ouder natuurlijk ook aan de toekomst van je kind. Voor mij is het belangrijk dat mijn kleine spruit alle mogelijkheden heeft om zich goed te ontplooien, voldoende sociaal contact heeft en tegelijk buiten kan ravotten in het groen. Rond Louise Marie liggen er twee kleuter- en lagere scholen (De Kolibri en Kosmos), dit op slechts 5 à 15 minuten wandelen. Ideaal dus om je kinderen met de fiets of te voet naar school te brengen.

En voor het beoefenen van een hobby, hoef je eveneens niet ver te gaan. Op anderhalve kilometer is er MA’GO!,  een muziekacademie die opleidingen in woord, muziek en dans aanbiedt. Maar ook jeugdbewegingen en sportcentra zijn in de buurt aanwezig. Kortom, voldoende opties voor een onvergetelijke jeugd.

Woord, muziek, dans, jeugdbewegingen en sportcentra... kortom, voldoende opties voor een onvergetelijke jeugd.

 

Dienstenapp

Tot slot is het ook belangrijk om als ouder over je eigen qualitytime te waken. Af en toe eens met z’n tweetjes op stap, dat kan deugd doen. Louise Marie heeft een dienstenapplicatie ontwikkeld waarbij je een strijkdienst kan inschakelen of een babysit kan boeken. Te veel werk of het gebrek aan opvang, zullen je dus niet meer tegen houden voor een dinertje met twee of onder vrienden.

 

Mijn conclusie: zowel de buurt rond Louise Marie als het project zelf krijgen van mij de stempel ‘Child proof’ ☺.

Dienstenapp in Louise Marie Antwerpen