11 juli 2018

Louise Marie & Kids

Valerie Brems Bardin

Ben je op zoek naar leuke (buiten)activiteiten om met je kids te beleven in of rondom de stad? Valerie Brems, mama en fashion blogger, bracht samen met haar zoontje, Christian, een bezoekje aan de buurt rond Louise Marie en lijst hieronder de leukste kids-proof adresjes op.
Voor een jonge mama zoals zij is deze buurt de ideale mix tussen groene plekjes en leuke koffiebars.


Met Christian trek ik vaak de stad in om samen nieuwe of verborgen plekjes te ontdekken, tegelijkertijd blijft rust heel belangrijk.


Groene adresjes:


Niets is leuker dan samen met je gezin een schaduwrijke picknickspot uitzoeken of met je kinderen naar de stadsspeeltuin gaan.


Nachtegalenpark, 1km van Louise Marie

Het Nachtengalenpark is de verzamelnaam voor de parken Vogelzang, Den Brandt en het park van het Middelheimmuseum. Zonnekloppers, sportievelingen, natuurliefhebbers, cultuurfanaten of speelvogels, iedereen kan er terecht. Achter elke hoek schuilt wel een verrassing. Van een sprookjesachtig kasteel tot een grote speeltuin of het beeldenpark van het Middelheimmuseum, je vindt het er allemaal. Je kleine koters zullen van het begin tot het einde geëntertaind blijven.
 

Hof van Leysen, 1km van Louise Marie

Iets meer in het Noorden vind je Hof van Leysen. Wat maar weinig mensen weten is dat dit park bijtjes huist. Af en toe worden er gratis bijenwandelingen georganiseerd met een natuurgids. Maar voor een partijtje voetbal of Kubb is dit park eveneens zeer geschikt.
 

Albertpark, 900 m van Louise Marie

Het Albertpark ligt op de grens van Berchem en ’t Zuid. Met een beetje geluk pik je er samen met je kadetten een mini-concertje mee onder de pittoreske muziekkiosk. Daarnaast is zo’n overdekte kiosk ook de ideale schuilplaats voor wanneer de Belgische weergoden roet (of regen) in je picknick gooien.

lunchadresjes en koffiebars:

Valerie Brems Café Kamiel

Café Kamiel is een verrassend plekje rust en originaliteit vlak bij de drukte van de stad.


Café Kamiel, op 900m van Louise Marie

Café Kamiel ligt aan de ingang van het Hof van Leysen en huist een fijne speeltuin voor de allerkleinsten. Je kan er zowel binnen als buiten terecht voor een gezonde lunch, een drankje of een heerlijk vieruurtje. Café Kamiel engageert zich om zo veel mogelijk met lokale en biologische producten te werken. Een aanrader!

https://www.facebook.com/CafeKamiel/


Bardin is voor mij de perfecte namiddag spot voor een koffiebreak met vriendinnen, maar ook om me er even te nestelen met mijn laptop.


Bardin, op 1,7km van Louise Marie

“Come hungry, leave happy”, dat is de leuze van Bardin. Deze gezellige ontbijt- en lunchspot is de ideale plaats om te bekomen van een toertje in het Albertpark of om gewoon wat te ontspannen in hun tuin. Een iced cappuccino voor mama, een smoothie voor de kleinste, laat die zomer maar beginnen!

https://www.facebook.com/bardin102/

Kofika, op 350m van Louise Marie

Voor wie het graag nog wat dichter bij huis heeft, is Kofika the place to be. Je raadt het al, je kan er inderdaad terecht voor een heerlijk kopje zwart goud. Maar de ‘fika’ in de naam, is het Zweedse woord voor lekkers. Cake, taart of brownie, stap binnen en laat je verrassen!

https://www.facebook.com/k0fika/

 

Valerie Brems
@valeriebrems
www.mirror-of-fashion.com