18 maart 2021

Interieurtips - Styled by Anouk

Bij de start van het project Louise Marie deelde local Anouk Taeymans enkele hotspots maar vooral haar visie op het project, gekoppeld aan enkele styling tips.

2 jaar later is de ruwbouw van beide gebouwen bijna afgerond en worden binnenin de gebouwen een aantal zaken veel tastbaarder. Om een representatief beeld te krijgen van de afwerking deed CORES nogmaals beroep op de expertise van Anouk en kreeg nog interessante tips mee voor de toekomstige bewoners.

In deze blogreeks "Styled by Anouk" geven we de komende weken heel wat leuke interieurtips.

Ruimtelijkheid en gezelligheid door in te spelen op de aanwezige elementen

Nu de plannen al veel concreter zijn, kunnen we nadenken over hoe de verschillende ruimtes en afwerkingen optimaal in te zetten en de kwaliteiten van de verschillende types te benadrukken.

Een appartement moet een zekere coherentie hebben, een totaalbeeld dat mooi samenhangt.

 

Voor de inkleding van de nieuwe 3D-beelden hebben we in de leefruimte in combinatie met de iets koudere tegel gekozen voor warmere en gezellige materialen, zoals eikenhout en linnen gordijnen.  

We laten de kleur van de raamprofielen terugkeren in de details van de inrichting door middel van zwarte accenten, zoals bijvoorbeeld de fijne gordijnstang, de lounge chair en de elegante lamp boven het eiland. Een echte eyecatcher! We gebruiken hier bewust geen messing of wit, dat zorgt voor te verschillende ‘talen’. Elke element wilt iets zeggen en het appartement straalt coherentie uit wanneer de objecten dezelfde ‘taal’ spreken.  

We kiezen voor grote oppervlaktes in lichte tinten die het licht kunnen reflecteren. De grote ramen zijn hierbij een extra plus. Zij trekken enorm veel daglicht naar binnen. Nog een goede tip om de ruimte optisch te vergroten: Door de gordijnstangen tot in de hoek door te trekken, en de gordijnen te laten overlappen met de muur en het raamprofiel krijg je visueel het effect dat de ramen achter de gordijnen doorlopen tot in de hoeken.  

Louise Marie slaapkamer

Een radiator is vaak een doorn in het oog. Door de inkasting valt dit weg en krijg je extra ruimte om iets op te plaatsen.  

Door dezelfde stijl buiten op het terras door te trekken, wordt ook de sfeer verlengd. Denk aan de zwarte details van de butterfly chair. Zo gebruiken we ook dezelfde bloempotten voor binnen als voor buiten.  

 

Binnenkort meer interieurtips in onze blogreeks 'Styled by Anouk'. Stay tuned.

 

Bekijk de volledige collectie van Anouk Taeymans.