9 september 2018

De sportieve omgeving van Louise Marie

Gilles van bouwel sport in park Den brandt

Ik zal met de deur in huis vallen, en eerlijkheidshalve zeggen dat ik hardlopen écht niet leuk vind. Maar ik doe het wel! Om in conditie te blijven, om een gezonde levensstijl na te streven en om mijn hoofd leeg te maken. In het verleden liep ik de 20km van Brussel voor het programma Perfect op VIER, daarvoor had ik al een marathon op mijn palmares staan en ik trainde ooit voor een triatlon. Toen CORES development me vroeg om de buurt rond Louise Marie eens te evalueren vanuit de ogen van een sportieveling, voelde ik me zeker geroepen. Zoals Anouk al aangaf in haar blogpost, heeft de buurt rond Louise Marie nog veel geheimen voor mij. Ik was dan ook benieuwd naar welke sportieve faciliteiten ik daar allemaal zou ontdekken.

er zijn heel wat parken in de buurt die ideaal zijn voor een ochtend- of avondloopje.

 

sporten in het groen

Wat me onmiddellijk opviel is de groene omgeving rond Louise Marie. Ook al ligt het woonproject vlakbij het stadscentrum, er zijn heel wat parken in de buurt die ideaal zijn voor een ochtend- of avondloopje. Vooral het Nachtegalenpark sprak me aan. Dit bestaat uit het Vogelzangpark, Park Den Brandt én het Middelheimpark. De totale omtrek van het park telt ongeveer 6 kilometer. Ideaal voor iemand, die net zoals ik, graag grotere toeren loopt en geen 15 keer hetzelfde parcours wil afleggen om de 5 kilometer te bereiken. Daarnaast is het Middelheimpark extra interessant, want je kan er dwars doorheen de beeldentuin vol kunstwerken lopen. In Park Den Brandt word je ook geanimeerd: ik spotte er kinderen die leerden fietsen, jongeren die een potje aan het voetballen waren én er ging zelfs een yogales door op een van de grote grasvelden.

Ook fietsers kunnen via het Middelheimpark eenvoudig naar de groene stadsrand van Antwerpen, hier lopen namelijk verschillende fietsroutes door.

Fietsen nabij Middelheimpark

binnen baden en fijne buitenactiviteiten

Toen ik trainde voor mijn triatlon, was ik vaste gast in het olympisch zwembad Wezenberg, tegenover Louise Marie. Het zwembad organiseert zwemlessen voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, wat interessant is voor de jonge gezinnen in Louise Marie. Voor wie liever een recreatiever zwembad opzoekt, is er het zwembad Groenenhoek op nog geen 4 kilometer van Louise Marie.

Een andere fijne activiteit voor kinderen is de minigolf van Wilrijk. Toegegeven, af en toe doe ik dat ook wel eens, dat is altijd lachen. Die van Wilrijk ligt op slechts anderhalve kilometer van Louise Marie.

Voor buitensport kan je terecht in het sportcentrum Wilrijkse plein. Daar kan je aan verschillende teamsporten beoefenen zoals rugby, korfbal, voetbal en hockey. Verder vind je er ook een Finse looppiste en een calisthenicspark voor wie liever in de openlucht aan fitness doet. Een minivoetbalveld vind je dan weer in Hof van Leysen, een gezellig familiepark dat meer richting het centrum ligt, maar nog steeds op wandelafstand van Louise Marie.

Zwembad Wezenberg

In-house fitnessruimte

Fitnessen doe ik ook wekelijks. Ik kan daar echt van genieten en ik vind een gezonde geest in een gezond lichaam gewoon super belangrijk. En Louise Marie blijkbaar ook. Op het gelijkvloers voorziet Louise Marie een heuse fitnessruimte. Makkelijk toch? Zo verlies je ook geen kostbare tijd als je een uurtje naar de sportschool wil. Alweer een excuus minder om niet te sporten dus!

Keep up the good work!

Gilles

Gill Van Bouwel Middelheim