14 augustus 2018

De hotspots van Anouk en Gilles rond Louise Marie

Gilles Van Bouwel en Anouk Taeymans

De buurt rond Louise Marie heeft geen geheimen meer voor mij, dat kon je al lezen in mijn eerste blogpost. De vele restaurantjes, barretjes, parken en winkels, ik ken ze -bijna- allemaal. Maar niet iedereen is zo bekend met de straten rond de Desguinlei en Karel Oomsstraat. Zélfs de Slimste mens ter wereld, die ook in Antwerpen woont, weet nog niet alles over mijn favoriete Antwerpse buurt. Het was dan ook met groot plezier dat ik Gilles Van Bouwel, slimmerik én mol, rondleidde in de buurt rond Louise Marie en enkele leuke adresjes deed ontdekken.

Koffiestop bij Café Lucien, 500m van Louise Marie

Koffieliefhebbers hebben keuze te over in de buurt van Louise Marie. Valerie nam jullie al mee naar de Kofika en Café Kamiel. Ik koos ervoor om met Gilles naar Café Lucien te gaan, een gezellige koffiebar op 500 meter van Louise Marie. Wat ik vooral leuk vind aan de koffiebar van Lukas, is dat hij je koffie echt op maat maakt. Heb je jouw latté liever met sojamelk of met havermelk, geen probleem, bij Café Lucien fixen ze dat voor jou mét een glimlach. Je kan er ook terecht voor een lekkere lunch of een stukje taart. Ook Gilles was fan!

 

In Café Lucien maken ze je koffie op maat én met een glimlach.


Inkopen doen rond Brouwerij De Koninck,
1km van Louise Marie

Voor boodschappen kan je uiteraard terecht bij de Albert Heijn tegenover Louise Marie. Maar wanneer het net dat ietsje meer mag zijn, kan je ook naar Brouwerij De Koninck gaan. Behalve voor een bezoekje aan de brouwerij en een lekker Bolleke, kan je er ook terecht voor een aantal speciaalzaken. Ik nam Gilles mee naar slagerij The Butcher’s Store om vlees te halen voor mijn barbecue van die avond. In de zaak biedt topslager Luc De Laet vlees van de beste kwaliteit aan. Voor wie gek is van kaas, is er Only Cheese, de kaaswinkel van de kaasaffineurs Van Tricht die al sinds 1970 kazen rijpen in Antwerpen.

Gill Van Bouwel en Anouk Taeymans in Butcher's Store

In 'The butcher's store' biedt topslager Luc De Laet vlees van de beste kwaliteit aan.


Cocktails op de rooftopbar van Black Smoke, 1km van Louise Marie

De dag afsluiten deden Gilles en ik in stijl, op de rooftopbar van Black Smoke. Vanop de zesde verdieping, 21 meter boven de grond, waan je je in een fancy bar in New York City. Op de kaart staan heerlijke cocktails van topbartender Donald Simons, die al meerdere awards op zijn palmares heeft staan. Om de honger te stillen, kan je er een van de Amerikaanse barbecue specialiteiten bestellen, een burger met vlees van The Butcher’s Store of mijn persoonlijke favoriet: de Overloaded Nacho Sharing Platter. Een grote schotel tortillachips overladen met BBQ madness om duimen en vingers bij af te likken, letterlijk dan! Het was een meer dan geslaagde dag. Gilles sloot af met de gevleugelde woorden: ‘It’s a wrap, of beter, it’s a nacho!’.

Bedankt voor de fijne dag Gilles, en hopelijk tot snel ;).

Anouk Taeymans & Gill Van Bouwel Rooftopbar

Anouk Taeymans
@byanouk_
www.byanouk.com

Gilles Van Bouwel
@gillesvanbouwel