7 april 2021

AFTELLEN NAAR DE OPLEVERING, DROMEN OVER DE AFWERKING!

In het voorjaar van 2022 wordt Louise Marie, ons ambitieus woonproject bestaande uit 207 appartementen en penthouses, gelegen op de hoek van Karel Oomsstraat en de Desguinlei, opgeleverd. Dit betekent dat het aftellen naar je droomwoning kan beginnen.

 

It’s all in the details!

En bij aftellen, hoort ook verlangen … naar het inrichten bijvoorbeeld. Welke meubels en decoraties mogen zeker niet ontbreken in je nieuwe thuis? Anouk Taeymans geeft alvast enkele tips mee voor de finishing touches!

De slaapkamer van Louise Marie: investeer in het hotelgevoel!

Om de ruimte in de slaapkamer optimaal te benutten wordt er vaak gekozen voor serene ingemaakte kasten. Door deze van een houten accent te voorzien, zoals een greepje, creëer je meteen extra gezelligheid en een echt hotelgevoel. Om dit gevoel extra aan te wakkeren zou ik in de slaapkamer ook aanraden om te kiezen voor een XL plaid voor op het bed.  Ga voor de grootste variant die over de grond komt en werk af met mooie decoratieve kussens. Een beetje werk ’s ochtends, maar die 20 seconden zijn het echt waard!

Voor het tapijt kies je best voor zo’n 50 à 60 centimeter voorbij de rand van het bed. Wederom een investering, maar van dit gevoel ’s ochtends en ’s avonds word je gewoon echt blij! 

Vind inspiratie in de webshop van Anouk Taeymans

• Linnen plaid: Bekijk in de webshop 
• Linnen pillow case oyster: Bekijk in de webshop 
• Linnen pillow case sage: Bekijk in de webshop 
​• Eiken handgrepen voor Pax-kasten: Bekijk in de webshop 

Verlichting & planten - hoe de juiste sfeer creëren

Niet alleen de meubelkeuze, maar ook de verlichting heeft veel impact op de ruimtelijkheid in een woning.

Als je bijvoorbeeld enkel met opbouwverlichting werkt, dan komt het warme licht maar uit één richting. Daarom werken we steeds met verschillende hoogtes en niveaus.

Zo creëer je het meeste sfeer. Ga voor lichte armaturen zoals deze tubes die je subtiel kan laten twisten ten opzichte van elkaar en zo bepaalde items kan uitlichten zoals bepaalde decoratiestukken of planten.

In de keuken en woonkamer hebben we opbouwverlichting voorzien voor algemeen functioneel licht. Boven de eettafel voorzien we vaak pendellampen zo’n 60 cm boven het tablet met gericht licht dat voor een gezellige lichtbron boven de tafel zorgt. In de leefruimte wordt er bewust gekozen voor verlichting op ooghoogte wanneer je zit zoals de leeslampen of een lamp in de hoek.

De tafellamp is best dimbaar. Wanneer ’s avonds de algemene verlichting uit gaat, zorgt dit voor een gezellige en intieme sfeer.

Gouden tip? Zorg ervoor dat je elke hoek uitlicht. Dit kan door een leeslamp, tafellamp of vloerlamp.
 

Vind inspiratie in de webshop van Anouk Taeymans

• Flamingo lamp (Vibia): Bekijk in de webshop 
• Studio Lamp (Handvärk): Bekijk in de webshop

Planten in de spotlight

Bij de styling gebruik ik vaak grote planten. In de woonkamer zou ik zeker voor 2 grote planten gaan, dat geeft meer effect dan verschillende kleine plantjes. De grote potten zijn echte eyecatchers. Trek de sfeer van binnen door naar buiten door potten te kiezen in hetzelfde model en met dezelfde materialiteit.

DON’T

  • Ga niet voor 3 dezelfde potten. Varieer in grootte.
  • Geen plastieken planten!

DO

  • Investeer in goede planten die eenvoudig te onderhouden zijn en tegen een stootje kunnen. Hoe dikker het blad, hoe makkelijker ze te onderhouden zijn meestal.
  • Vergeet de badkamer niet. Door deze plant afwisselend ook in een lichtere ruimte te zetten, krijgt hij af en toe een goede boost.