31 januari 2020

6 redenen waarom de Gentse Voorhaven een toplocatie is

Gent Houtdok promenade buurt nieuwbouw appartementen

Ben je een doorwinterde Antwerpenaar/Brusselaar/Oostendenaar of toch een trouwe Gentenaar? Wij geven je 6 redenen waarom jij nu zuu rap oof de wind naar de nieuwbouwprojecten København of Øslo in de Gentse voorhaven moet verhuizen.

1. Het uitzicht

Echt waar, het uitzicht is uniek. Vanuit je appartement kijk je uit op de kade en het water en word je omringd door historische havenloodsen. Alsof het zo uit een boekje komt.


2. De bereikbaarheid

Stel je het voor: je hebt alle voordelen van de stad, maar zonder de drukte. De Gentse Voorhaven ligt vlak bij het stadscentrum en alle belangrijke invalswegen. Op minder dan 10 minuutjes fietsen vind je station Gent-Dampoort en ook de bussen en trams die je naar alle uithoeken van Gent en ver daarbuiten brengen.


3. Véél groen

De komst van de Nieuwe Voorhaven in de wijk Muide-Meulenstede zorgt voor groen. Veel groen. Langs de noordzijde is er nu al een buurtpark, zuidelijk komt er nog een omvangrijke groenzone. Er wordt ook een speelzone, bloemenweide en pergolaconstructie met klimplanten aangelegd.


4. Leuke adresjes

Een originele en budgetvriendelijke burger, de lekkerste frietjes, aperitieven op een boot, straffe koffie, een historische wandelroute, gezellige buurtwinkels… De Gentse Voorhaven heeft zowat alles wat je nodig hebt, en meer. Laat je verrassen door de charme en diversiteit van de Gentse Docklands.


5. Beschermd stadsgezicht

De Voorhaven is de laatste oude haven in Vlaanderen. Stad Gent wil dit uniek stuk erfgoed dan ook goed bewaren. In de Voorhaven woon je dus niet enkel aan het water, maar wandel je op de oude kasseien en fiets je langs de originele treinsporen.


6. Buurt in de lift

In 2014 besliste Stad Gent 5,4 miljoen euro uit te trekken voor de herinrichting van de Voorhaven. De Stad wil er meer ruimte voor de buurt en voor groen. En daar zagen wij bij CORES Development wel wat in. Samen met Canal Properties ontwikkelden we het project København. København is een nieuwbouwproject met 82 eigentijdse appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en een ruim terras of tuintje. We voorzien ook ondergrondse parkeerplaatsen, fietsenstallingen en een gemeenschappelijke tuin. De vormgeving van het appartementsgebouw is geïnspireerd op de loodsen en de havenarchitectuur. Zo past het perfect in de omgeving.

Ook helemaal overtuigd van de Gentse voorhaven? Zó overtuigd dat je er zou willen wonen? Neem dan snel een kijkje op de projectwebsites van København en Øslo.

Meer informatie over het stadsvernieuwingsproject Muide Meulestede Morgen en de herinrichting van de buurt vind je hier.