Het project

Heerlijk thuiskomen...

De naam zegt het al: niet alleen op architecturaal vlak heeft Groen Zuid een voorbeeldfunctie. De nieuwe woonwijk en het aanpalend park worden een groen infuus voor Hoboken, dat buiten een architecturale ook een groene impuls zal krijgen. De groenvoorziening gebeurt o.a. in de vorm van ‘groene’ vingers doorheen de wijk, die afstand creëren tussen de woonstraten en zorgen voor voldoende licht, lucht en ruimte.

Groen Zuid Hoboken Speeltuin
Groen Zuid Hoboken - Variatie in aanbod

LAATSTE ERKENDE ASSISTENTIEWONINGEN

We willen dat jong en minder jong, singles en gezinnen zich thuis voelen in Groen Zuid. Daarom bieden we een mix van woningen en appartementen aan. Heel divers qua oppervlakte en type, zodat er voor ieder wat wils is. Naast de variatie in aanbod, geeft Groen Zuid haar bewoners ook een mooie variatie in groen: met het aanpalende park, semi-publieke groenzones en private tuinen. Groen voor iedereen, dus!

 

Easy Living

In Hoboken vindt u alle mogelijke winkels, een administratief centrum, banken, een postkantoor, de apotheek, een bibliotheek, culturele en sportieve activiteiten,… Het is een erg kindvriendelijk district met een ruim aanbod aan scholen, verschillende kinderdagverblijven en naschoolse activiteiten.
Ook Groen Zuid zelf biedt ‘easy living’ met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, fietsenstallingen en goed openbaar vervoer in de buurt. De woningen zijn allemaal afgestemd op een optimaal leefcomfort.

 

Groen Zuid Hoboken - Easy living
Groen Zuid Hoboken - Verscheidenheid in vormgeving

Eenheid in verscheidenheid

Groen Zuid is een toonbeeld van duurzame ontwikkeling, met respect voor de diversiteit die zo eigen is aan Vlaanderen. De wijkt sluit aan op de bestaande morfologie van de buurt en ook in de wijk werden appartementen en woningen optimaal gecombineerd. Door de samenwerking van de vier architectenbureaus Binst Architects, Stam, META en BOB 361, werd de verscheidenheid in vormgeving nog versterkt. Binst Architects nam het ‘supervisorschap’ op zich en waakte over de uitvoering van het beeldkwaliteitsplan. Het eindresultaat is een aangename nieuwe woonomgeving die er natuurlijk uitziet.

 

Betaalbaar wonen

Er was geregeld overleg met de architecten over het gebruik van mooie, duurzame materialen én het prijskaartje. Ook compactheid speelt een grote rol: alle beschikbare ruimte is optimaal benut, zodat je als bewoner geen verloren hoekjes hebt. Een investering die goed is voor je budget. Groen Zuid biedt dan ook vooruitstrevende en hoogstaande architectuur die rekening houdt met je budget. Voorts wordt gestreefd naar een energiepeil van E60, een norm die aangeeft dat er een laag energieverbruik zal zijn. Dat zorgt in huis voor een stabiele, aangename temperatuur en verminderde uitgaven voor verwarming. Ook weer goed voor je budget!

Groen Zuid Hoboken - Betaalbaar wonen