NIEUWE WOON- en GROENBELEVING
OP HET GRAVENPLEIN

Na de gedeeltelijke metamorfose van het Gravenplein van de voorbije jaren, besloot de gemeente Beveren om ook de kant van de Lange Dreef een nieuwe kwalitatieve invulling te geven. De gmeente werkte een ontwerpwedstrijd uit en de keuze van de jury viel uiteindelijk op het dossier van CORES Development, dat werd opgesteld in samenwerking met B-architecten, LAND, en Cenergie.

Gravenplein Beveren

Centrumlocatie

Het Gravenplein bevindt zich in het centrum van de gemeente Beveren en huisvest alle belangrijke openbare diensten. 

Deze bestemming breidt nu uit met een hoofdzakelijk residentieel aanbod, aangevuld met een buurtondersteunende functie.

Kernversterking

Het project en diens locatie sluit perfect aan bij de gedeelde filosofie inzake kernversterking van de verschillende projectpartners.

Hierbij wordt er gezocht wordt naar een goede balans tussen de stedelijke beleving enerzijds en de toegankelijkheid en vergroening anderzijds.

Gravenplein Beveren nieuwbouw CORES
Gravenplein Beveren nieuwbouw CORES

Duurzaam ontwerp

De ontwerpers kozen voor een rationele architectuur die harmonieus aansluit op de nabije omgeving.

De toegang tot en het uitzicht op de collectieve tuin, de bomenlaan en de waterpartijen, evenals een integrale duurzaamheid op vlak van waterbeheer, mobiliteit en energie-efficiëntie zijn essentiële kenmerken van het het project.

PLANNING & STATUS

CORES Development werkt momenteel aan de vergunning om deze in het voorjaar in te dienen. Als alles volgens plan verloopt, zal het project nog dit jaar in verkoop gaan.

 

WENST U MEER INFO?

Blijft u graag op de hoogte of heeft u een specifieke vraag? Vul onderstaand contactformulier in.