Friendship

Het project aan de Rijnkaai wordt ingevuld met appartementen en handelsuimtes. Dit betekent wonen aan het water met zicht op het MAS, de perfecte uitvalbasis vanuit het Eilandje in Antwerpen dus.  

 

Begin 2016 kocht CORES Development de Friendship-building (in Antwerpen beter bekend als ‘de Chiquita’) met als doelstelling de site te herontwikkelen.
Naast het kantoorgebouw bestaat de site nog uit een servicestation (Total), een perceel  op  de  hoek  van  de  Rijnkaai  -Amsterdamstraat en een  braakliggend  terrein tussen de Dinantstraat en de Sint-Laureiskaai  (AG VESPA). Door het samenvoegen van de verschillende percelen wordt het mogelijk om een geïntegreerd en kwaliteitsvol project te voorzien op deze strategische zichtlocatie. 

CORES Development startte eind 2017, in een partnerschap met AG VESPA, een architectuurwedstrijd voor de ontwikkeling van de Friendshipsite op het Antwerpse Eilandje.
Uit 35 ingestuurde kandidaturen werden 5 teams van architectenbureaus weerhouden.

PROFICIAT - HUB & DRDH Architects!

Op basis van het wedstrijdontwerp heeft de jury HUB & DRDH Architects als winnaar aangeduid voor het ontwerp van de Friendship site...

Lees meer

Geïnteresseerd in dit project?

Contacteer ons voor meer informatie