Het project

Appartementen en penthouses

Residentie De Varens is op vlak van wooncomfort helemaal afgestemd op efficiëntie en flexibiliteit. De appartementen en penthouses met 2 slaapkamers kan u in grote mate naar wens inrichten. Alle overgangen(balkons, terrassen, inkomzones) werden drempelloos ontworpen en de gemeenschappelijke inkompartijen zijn ruim bemeten, wat praktisch is, nu en zeker in de toekomst. Alle bewoners kunnen ten volle genieten van het zonlicht en de groene omgeving dankzij de hoge raampartijen en de ingenieuze inplanting van de terrassen.

Appartementen en penthouses in De Varens
Architectuur De Varens Hove

Speelse architectuur

Het ontwerp van Residentie De Varens is van de hand van NOORD Architecten. Het was niet hun ambitie om een opzichtig gebouw te maken, wel een speels en harmonieus geheel, waar het goed is om te wonen. De grote raampartijen zorgen voor een maximale lichtinval en zijn bekleed met houten claustra’s waarvan de warme tint perfect past bij het gevelmetselwerk. Zij zorgen voor een gefilterd zicht en een optimale privacy van de bewoners.

Groene parktuin

Door de centrale inplanting van de twee residenties op het terrein, wordt het mogelijk om dit optimaal te begroenen. De aanleg van een wintergroene bufferstrook waarborgt de nodige privacy vanuit de woonvertrekken t.o.v. de aanpalende buren. Hierdoor wordt er rond de gebouwen een open ruimte gecreëerd met een multifunctioneel karakter. De wandelpaden op het terrein worden organisch en slingerend aangelegd om een zo natuurlijk mogelijk effect te vormen. Door de omgevingsaanleg te optimaliseren in het project en ecologisch te benaderen naar plantenkeuze en maaibeheer kan de tuin evolueren naar een parkkarakter en zo een groen lint vormen als schakel met haar omgeving.

Parktuin De Varens Hove