Het project

Veel oog voor detail

Residentie De Varens is op vlak van wooncomfort helemaal afgestemd op efficiëntie en flexibiliteit. U kan uw appartement in grote mate naar wens inrichten. Alle overgangen (balkons, terrassen, inkomzones...) werden drempelloos ontworpen en de gemeenschappelijke inkompartijen zijn ruim bemeten, wat praktisch is. Nu en in de toekomst.

Appartementen en penthouses in De Varens
Architectuur De Varens Hove

Speelse architectuur

Het ontwerp van Residentie De Varens is van de hand van NOORD Architecten. Het was niet hun ambitie om een opzichtig gebouw te maken, wel een speels en harmonieus geheel dat perfect past in de omgeving. De grote raampartijen zorgen voor een maximale lichtinval en zijn bekleed met houten claustra’s waarvan de warme tint mooi matcht bij het gevelmetselwerk. Zij zorgen voor een gefilterd zicht en een optimale privacy.

Groene parktuin

De twee gebouwen worden centraal ingepland op het terrein zodat dit optimaal aangelegd kan worden met een wintergroene bufferstrook die u de nodige privacy biedt. Hierdoor wordt er rond de gebouwen een open ruimte gecreëerd met een multifunctioneel karakter. De wandelpaden worden organisch en slingerend aangelegd om een zo natuurlijk mogelijk effect te vormen. Door de omgevingsaanleg te optimaliseren in het project en ecologisch te benaderen naar plantenkeuze en maaibeheer kan de tuin evolueren naar een parkkarakter.

Parktuin De Varens Hove