Het project

Het project Cadiz

Op de site van het voormalige douanegebouw in de Cadixwijk in Antwerpen ontwikkelden CORES Development en Builprom een woonconcept, met naast 216 appartementen ook ruimte voor een woonzorgcentrum, erkende assistentiewoningen, appartementen, horeca en winkels. Aan de binnenkant van het gebouw werd op de gelijkvloerse verdieping een groen binnenplein aangelegd en ondergronds is een ruime parking voorzien.

Appartementen

De appartementen en penthouses bevinden zich voornamelijk in de 4 woontorens, van verdieping 3 tot verdieping 8. Telkens met zicht op de Schelde, het Kattendijkdok, het Kempisch dok, het historisch Stadscentrum of de rustige binnentuin. Een beperkt aantal appartementen zijn gesitueerd in de sokkel van het gebouw, aan de kant van de August Michielsstraat.

Cadiz - Appartementen
Cadiz - assistentiewoningen

Assistentiewoningen en woonzorgcentrum

De groep van assistentiewoningen bevindt zich op de verdiepingen 1 en 2 aan de voorkant van het gebouw. Een groep assistentiewoningen is geen woonzorgcentrum of rusthuis. In een assistentiewoning is het belangrijk dat u zelfstandig blijft wonen, waarbij zorg op vraag kan aangeboden worden maar niet continu aanwezig is. Voor die zorg kan onder andere beroep worden gedaan op de diensten van het aanpalende woonzorgcentrum.

Het woonzorgcentrum telt 116 woongelegenheden, waarvan 4 geschikt voor koppels. Iedere bewoner beschikt over een eigen leefruimte met de mogelijkheid tot persoonlijke inrichting. Op twee verdiepingen zijn er woongroepen met telkens 18 bewoners. Op het gelijkvloers is er een initiatief kleinschalig genormaliseerd wonen.

Winkels, horeca en buurtplein

Er wordt door de komst van Cadiz niet alleen een geschikt klimaat gecreëerd om horecazaken en winkels aan te trekken. Deze voorzieningen zitten ook geïntegreerd in het concept van het gebouw zelf. Er komt op de gelijkvloerse verdieping van Cadiz een supermarkt. En er zijn nog commerciële ruimtes die worden ingenomen door horecazaken en winkels.

Pal naast Cadiz wordt het toekomstige wijkplein de ontmoetingsplaats bij uitstek. Het centrale groene wijkplein dat van het centrum van de wijk tot aan het watervlak doorloopt moet de rust en kwaliteit bieden die een nieuw ontwikkelde woonomgeving verdient. Op dit wijkplein wordt zoveel mogelijk verkeer geweerd en de dokranden van het Kattendijkdok worden als kwalitatieve gebruiksruimte ingericht. Dit zou een rustige oase moeten kunnen bieden aan de bewoners en gebruikers van de wijk.


Cadiz - Cadixplein