Doordachte woonkwaliteit
onder de kerktoren

Eind 2018 verliet badkamer- en tegelzaak Steylaerts het commerciële pand aan de Markt in centrum Berlaar waarna de eerste afbraakwerken werden opgestart. Als nieuwe eigenaar heeft CORES Development ervoor gekozen de volledig verharde site met commerciële invulling om te vormen naar een groen woonerf, met bijzondere aandacht voor wooncomfort en de integratie van een groene impuls in de Berlaarse dorpskern.

Berlaar centrum Markt

LIGGING

De unieke locatie onder de kerktoren biedt een uitgelezen kans om kwalitatieve verdichting en kernversterking te realiseren. De site bevindt zich pal in het centrum vlak bij winkels, horeca, een actieve scholengemeenschap en een eigen station.

Bij de uitwerking van het concept werd er ook veel aandacht besteed aan het oogpunt en de beleving van de omwonenden. Door de gevel aan de kant van de Ballaarweg open en een stuk naar achter te trekken, creëert het project een extra groene buffer met centraal een mooie collectieve binnentuin, die voor licht en ruimte in het centrum van Berlaar zorgt.

VISIE & ONTWERP

Het ontwerp van het residentiële woonproject BALDR is van de hand van architectenbureau Alaers & Partners en draagt identiteit en wooncomfort hoog in het vaandel. De architectuur is sober en hedendaags, maar toch integreert het nieuwbouwproject zich volledig in de Berlaarse dorpskern en haar groene omgeving. 

Om de skyline van de oude dorpswoningen in ere te houden, verwijst het ontwerp van het gebouw dat grenst aan het kerkplein, subtiel naar de historische setting van de kerkomgeving.

Berlaar centrum Appartement nieuwbouw
Berlaar Markt Appartement binnentuin

AANBOD

Het aanbod is verdeeld over 3 gebouwen met daarin een breed aanbod van 1, 2 en 3-slaapkamerappartementen en penthouses met ruime terrassen. In de kleinste residentie worden ook 2 commerciële panden voorzien voor een vrij beroep of een kantoor.

PLANNING & STATUS

Momenteel doorloopt het project een vergunningstraject in de hoop de plannen voor dit kernversterkend ontwerp zo snel mogelijk te kunnen opstarten en deze unieke plek kwalitatief te herontwikkelen.

 

WENST U MEER INFO?

Blijft u graag op de hoogte of heeft u een specifieke vraag? Vul onderstaand contactformulier in.