Het project

Architectuur

Het project werd ontworpen door Veelaert Architecten, die met meer dan 25 jaar professionele ervaring een indrukwekkend palmares kan voorleggen. Door de eenvoudige maar krachtige vormentaal, duurzame materialen en uitgepuurde detailering spreken we van een tijdloos nieuwbouwproject. De appartementen zijn ingedeeld volgens de nieuwste inzichten op het gebied van interieurarchitectuur. Relax- en woongedeelten vloeien organisch in elkaar over. Overal heeft u een gevoel van ruimte en geborgenheid.

totaal zicht Berckendael
wellness Berckendael

Wellness

Wanneer actief genieten voor u het synoniem is van sportieve ontspanning, dan biedt de fitnessruimte u alle mogelijkheden om uw conditie op peil te houden. Wie liever rustig relaxt, kan in de spa volop ontspannen in het zwembad, de sauna, de hammam of het weldoend voetbad. Het residential clubhouse is dan weer de uitgelezen plek om vrienden of medebewoners te ontmoeten.

Parktuin met wadi

De gebouwen zijn ingeplant op een privaat domein van 17.000 m² met een stijlvol aangelegde parktuin. Vanuit de appartementen en vanop de ruime terrassen geniet u het hele jaar door van een onbelemmerd panoramisch uitzicht op de omringende natuur of de aangelegde parktuin met wadi, waardevolle bomen en een prachtige rododendronhaag.

parktuin Berckendael
aanzicht Berckendael

Duurzaamheid

Domein Berckendael werd gebaseerd op het Trias Energetica principe, dit wil zeggen: de energievraag beperken, hernieuwbare energie gebruiken en zuinig en efficiënt omgaan met fossiele energiebronnen. Het uitgangspunt is een globaal energieprestatiecijfer (EP) dat gemiddeld 20 tot 25% lager ligt dan de wettelijke norm. Die norm wordt enkel behaald door een degelijke isolatie, een vakkundige afwerking, het gebruik van hoogkwalitatieve materialen en een uitgekiende noord-zuidoriëntatie van de gebouwen.

Een kleine rondleiding in Berckendael