26 augustus 2021

ZWOELE & ZOMERSE HOTSPOTS

Antwerpen, Gent, Mechelen en Brussel: zomerse hotspots bij de vleet, openlucht is immers helemaal in. Van gezellige zomerbars, leuken openlucht events tot zwoele stadsfestivalletjes: keuze genoeg voor wie weer snakt naar samenzijn met een lekker hapje en drankje in een heerlijk stadsdecor.

Slow Cabins

 

Op een steenworp van verschillende grote steden als Antwerpen, Brussel en Gent kan je avontuurlijk overnachten in de ecocabins van Slow Cabins. Deze tiny houses vind je op een geheime plek in het groen en zorgeloos glampen is gegarandeerd. Het buurmangehalte is 0,0 en je geniet van volledige privacy in een zelfvoorzienende cabin. Een onvervalst outdoorgevoel!

 

Zebrastraat Terras

 

Een frisse pint of een heerlijke cocktail? Zebrastraat in Gent. Zeker voor kunstliefhebbers is dit een heerlijke hotspot, want je geniet hier van een vaste kunstcollectie. De azuurblauwe vijver doet je je in zuiderse oorden wanen.

 

Dinner on the Lake 

 

Na Nijlen en Boom is dit jaar Scherpenheuvel aan de beurt. Tijdens deze waanzinnige ‘floating experience’ mag je je verwachten aan culinaire verwennerij in een unieke setting, al drijvend op een idyllisch meer. Geniet van een prachtige zonsondergang, lekkere drankjes en hoogstaande gerechtjes. Ook ‘glampen’ is mogelijk naast het meer, in een superdeluxe tipitent.

OdeGand

 

Blokkeer 18 september, dan vindt in Gent immers die muziekfeest op het water plaats. Op de Gentse binnenwateren vaar je van het ene concert naar het andere en ontdek je heel wat muziekgenres. Afsluiten doet het event met een heus muziek- en lichtspektakel op de Gras- en Korenlei.

T’Île Malines

 

Dit Mechelse schiereiland wordt omringd door de Dijle en toverde zijn sluiswachterswoning om tot een café. De ideale plek voor een liveoptreden, brunch op zondag of aperitief sur l’herbe. Ook de kids kunnen hier naar hartenlust ravotten. In het atelier van de woning kan een dansje geplaceerd worden.

Paradise Down by the Lake 

In het Park van Beervelde vindt deze zomer Paradise Down by the Lake plaats. Spring in één van de speciaal ontwikkelde roeiboten voor 8 personen en geef je over aan de beleving. Ja, zelfs dansen is toegestaan. Overdag geniet je van de rust, de natuur en een drankje, terwijl ‘s avonds het feest losbarst. Een spectaculaire lichtshow sluit een onvergetelijke avond af.