27 maart 2019

WERKEN LOUISE MARIE GESTART

Louise Marie Antwerpen

PERSBERICHT

Werken nieuwbouwproject Louise Marie aan de Antwerpse Singel van start

In september 2018 startte CORES Development met de verkoop van nieuwbouwproject Louise Marie op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat. Het project omvat 207 appartementen en penthouses en belooft een nieuw landmark aan de Antwerpse Singel te worden. De appartementen zijn verdeeld over 2 gebouwen, verbonden door een indrukwekkend glazen scherm. Het ontwerp is van de hand van het gerenommeerde architectenbureau POLO Architects. Aannemer Vanhout start 25 maart met de eerste voorbereidingen van de site. Eind maart starten de graafwerken, die tegen een hoog tempo zullen vorderen. De oplevering is voorzien eind 2021. Nog voor de start van de werken werd reeds 45% van de beschikbare appartementen verkocht.

 

Comfort & mobiliteit voor gevarieerde doelgroep

Het ontwerp van de gebouwen en het interieur van Louise Marie is een realisatie van POLO Architects. De waterpartijen, de parktuin en de indrukwekkende glazen wand die de twee gebouwen verbindt, zorgen voor een stedelijke dynamiek die rust en transparantie uitstralen en dit op een boogscheut van het stadscentrum enerzijds en aan de belangrijkste invalswegen anderzijds.

Louise Marie zal beeldbepalend zijn voor alle verkeer dat via de Singel Antwerpen binnen rijdt. De mobiliteit is een absolute troef, zowel voor verplaatsingen van als naar de stad. Het aanbod is heel breed en richt zich zowel op investeerders als eindgebruikers die variëren van jonge gezinnen, drukbezette millennials, als medioren die geen afscheid willen nemen van de stad en die voor een hoge kwaliteitsbeleving kiezen. Dat comfort vertaalt zich onder andere in een praktische dienstenapp, een inwonende conciërge en een inhouse fitnessruimte.

 

Louise Marie gooit hoge ogen

Enkele maanden na de start van de verkoop starten op 1 april de eerste graafwerken van Louise Marie. De werken zullen net als het project op zich best indrukwekkend zijn: beide torens zullen gelijktijdig opgetrokken worden met een bovengrondse rotatie van zo’n 3 weken per verdieping.

 

Steven Adams, CTO van CORES Development licht de huidige planning toe: “De werken werden in overleg met aannemer Vanhout ingepland. Hierbij werd er getracht de buurt zo min mogelijk te belasten, door bijvoorbeeld zowel een inrit als een uitrit van de site te voorzien. Een goede voorbereiding en planning is hierbij enorm belangrijk. Voor de uitvoering hebben we alle vertrouwen in de expertise en precisie van Vanhout. Om het Hertoghepark te vrijwaren wordt er bijvoorbeeld een palenwand tot 30 meter diep voorzien. Voor het bouwverlof in de zomer zou de vloerplaat van de parking (-3) al klaar zijn. Volgens de huidige berekeningen plannen we zo eind dit jaar al bovengronds te zijn. In totaal wordt er zo’n 45 weken gerekend voor de bovengrondse constructiewerken. Daarnaast zullen er ook 3 torenkranen op de site  komen om een sneller ritme te garanderen.”

“Van zodra de ruwbouw halverwege is, willen we al starten met de afwerking van de onderste verdiepingen, die dan al wind- en waterdicht zijn. Door de vele herhaling van het programma op de verschillende verdiepingen, is deze werkwijze zeker mogelijk. Het gaat om een hogere intensiteit en rotatie op de werf, maar deze werkwijze zorgt voor minder hinder op lange termijn.” zegt Bert Lenaerts,  bestuurder-directeur van Vanhout NV.

 

Verkoop

45% van de 207 beschikbare appartementen werd reeds verkocht. De 2-slaapkamerappartementen hebben een minimale bewoonbare oppervlakte van 82 m² en zijn beschikbaar vanaf €219.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Voor de 3-slaapkamerappartementen  start de minimale bewoonbare oppervlakte aan 98 m² en de prijs aan €299.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Er zijn daarnaast ook nog 3 luxueuze penthouses beschikbaar, met als uitblinker een penthouse die  de volledige 14e verdieping van blok B omvat en goed is voor zo’n 380m² bewoonbare woonoppervlakte en 101m² terrasruimte.

Keuze aannemer & planning werkzaamheden

Als aannemer voor de bouw van dit project werd de firma Vanhout NV uit Geel geselecteerd, één van de grootste Belgische bouwgroepen en een partner waar CORES al jarenlang en voor verschillende projecten mee heeft samengewerkt. Het Kempisch bouwbedrijf heeft reeds 90 jaar ervaring en behoort sinds 1986 tot de BESIX Group, de grootste Belgische bouwgroep.

De bouwwerkzaamheden worden eind maart door de aannemer opgestart. De ruwbouwfase zal ongeveer 2,5 jaar duren. De oplevering van de nieuwe gebouwen is gepland eind 2021. Vanaf zodra de werken eind dit jaar bovengronds zijn, zal de vooruitgang gevolgd kunnen worden via webcambeelden op www.louisemarie-antwerpen.be.  

Voor meer informatie over woonproject Louise Marie:
www.louisemarie-antwerpen.be