26 maart 2021

VERKOOP RESIDENTIE PHILYRA IN BORGERWIJK OPGESTART

PERSBERICHT 26 MAART 2021

33 appartementen bieden hedendaags wonen op een unieke erfgoedsite

Borgerwijk, gelegen aan Ijzerenveld in Sint-Katelijne-Waver, hervormt de zorgsite van Borgerstein naar een groene en levendige woonwijk. Nu de werken aan de nieuwe zorgcampus voor Borgerstein vzw in de laatste rechte lijn richting oplevering gaan, start CORES Development dit weekend met de verkoop van het eerste residentiële aanbod van 33 nieuwbouwappartementen, gelegen in het noordelijke deel van de site. Residentie Philyra, is de ideale plaats voor wie rustig in het groen wil wonen zonder de connectie met een hechte woonbuurt en de nabijheid van het stadsleven te verliezen.

 

GEBORGEN WONEN IN HET GROEN

Toekomstige bewoners van Residentie Philyra huizen in een wijk die geschiedenis ademt.  Borgerwijk transformeert de komende jaren van een besloten site naar een open en groene wijk. Borgerwijk brengt een combinatie van historische en hedendaagse toparchitectuur en creëert een mooi evenwicht tussen publieke en private ruimtes. Bovendien wordt de site omarmd door de natuur, wat het gevoel van connectie nóg versterkt. Het opgefriste park zal een centrale ontmoetingsplek zijn voor de bewoners en mensen uit de buurt.

RESIDENTIE PHILYRA; NIEUW KWALITATIEF WOONAANBOD IN BORGERWIJK

Residentie Philyra is het eerste woongedeelte van de woonwijk dat in verkoop gaat. De naam van de residentie verwijst naar de lindeboom in de Griekse mythologie, het is een symbool voor geborgenheid en een robuuste boom die rust en troost biedt.

Borgerwijk bundelt zorg, wonen, werken en (groen)beleving op één locatie. Residentie Philyra biedt 33 duurzame appartementen die baden in rust dankzij de gedeelde tuin en het park die deel uitmaken van de wijk, maar bewoners zullen ook kunnen genieten van de levendigheid van de nieuwe wijk of van de stad Mechelen, die in 10 minuten vlot bereikbaar is,” legt Sophie Deprez, CCO bij CORES Development uit.

Voor dit project werken ontwikkelaars CORES Development en Vanhout Projects samen met het gerenommeerde architectenbureau Stéphane Beel Architects. Die laatste staat in voor de renovatie van het bestaande vastgoed en het ontwerp van de nieuwe gebouwen van Borgerwijk. De combinatie van historische en nieuwe architectuur verleent Borgerwijk een uniek en prachtig kader.

Geen fossiele brandstoffen op Borgerwijk

Borgerwijk staat voor duurzaamheid. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en worden op het dak van Residentie Philyra warmtepompen voorzien. Naast efficiënte verwarming, zorgen deze ook voor (top)koeling. Het zorgt ervoor dat  bewoners via de vloerverwarming in de appartementen in de winter én de zomer kunnen genieten van een aangename binnentemperatuur.

Toekomstgericht wonen

Duurzaamheid gaat verder dan hardware alleen. Het gaat ook over toekomstgericht wonen. Daarom biedt Residentie Philyra een optiepakket Assisted Living aan. Dit pakket biedt zowel een infrastructurele optimalisatie als facultatieve zorgdiensten à la carte aan. De toekomstige bewoners kiezen zelf van welke diensten ze gebruik wensen te maken. Zo is het woonaanbod afgestemd op de noden van vandaag, maar ook op die van de toekomst.

VERKOOP & PLANNING

Residentie Philyra is de eerste fase van de nieuwe Borgerwijk die in verkoop gaat en telt 33 nieuwbouwappartementen met een oppervlakte van 60 tot 108 m2 en die beschikken over 1 of 2 slaapkamers. De appartementen met 1 slaapkamer zijn beschikbaar vanaf € 159.500*, de appartementen met 2 slaapkamers vanaf € 224.500*. De tweeslaapkamer-appartementen hebben een terras van 6 tot 52 m2 dat op het gelijkvloers aan de gemeenschappelijke tuin grenst.

Aannemer Vanhout, die eveneens de werken van de nieuwe zorgcampus uitvoert, start in mei met de werken aan Residentie Philyra die zo’n 2 jaar zullen duren.  

Meer info: www.borgerwijk.be

 

Perscontact

Sophie Engels
Communication Manager CORES Development

03 820 82 87

*exclusief btw, registratie- en notariskosten.