16 juli 2021

Verkoop Borgerwijk op (digitale) koers

De nieuwe Borgerwijk, een succesvolle match van  historische en nieuwe architectuur in een groene parkomgeving, boomt. Hoewel de verkoop opstartte tijdens de tweede COVID-golf is het residentieel aanbod van de eerste fase zo goed als uitverkocht: alle erkende assistentiewonigen, de 18 sociale huurappartementen en 85% van de klassieke appartementen zijn reeds deur uit.

De  eerste fase van  de nieuwe Borgerwijk aan het Ijzerenveld in Sint-Katelijne-Waver omvat  de constructie van een nieuwe zorgcampus voor de cliënten van Borgerstein VZW. Dit najaar start de eerste verhuisbeweging op de site en zullen de nieuwe gebouwen stilaan in gebruik genomen worden.

Eveneens op het noordelijk deel van de site doet residentie Philyra het goed: van de 33 nieuwbouwappartementen met één of twee slaapkamers is ook al 85% verkocht. De toekomstige bewoners kunnen via het optiepakket Assisted Living zelf kiezen of ze bepaalde infrastructurele ingrepen of zorgdiensten integreren in hun appartement om hun wooncomfort te verhogen en zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Dat de verkoop volledig digitaal verloopt, als gevolg van COVID19, vormt geen obstakel. Het is een voltreffer voor projectontwikkelaar CORES Development, die samen met Vanhout Projects en de rest van het consortium Bergesteyn* sinds enkele jaren zijn schouders onder de metamorfose van Borgerwijk zet.

“We zijn verheugd dat we onze klanten ook in moeilijkere tijden perspectief kunnen bieden. Het digitaal kader voor de verkoop van vastgoed werd het voorbije jaar gerealiseerd, en het is dankbaar te zien dat mensen er evenveel vertrouwen in hebben.” zegt Sophie Deprez, CCO van CORES Development.

Het gebouw met de klassieke appartementen wordt geflankeerd door een gebouw met assistentiewoningen, recent aangekocht door Borgerstein VZW om zo hun zorgaanbod nog verder uit te breiden. Geert Milh, algemeen directeur Borgerstein VZW:

Borgerstein maakt deel uit van de Borgerwijk en neemt de zorgcomponent op zich. Zo wordt onze voorziening geïntegreerd in de nieuwe wijk en werken we mee aan inclusie met de buurt.”

Het consortium Bergesteyn*, tekende daarnaast ook een overeenkomst met Inclusio voor de aankoop en verhuur van 23 sociale appartementen op de site. Dit woonaanbod wordt gebouwd aan de noordoostelijke kant van het terrein met eigen bovengrondse parkeervoorziening en ontsluiting via de Drieraderstraat. Het woonaanbod wordt verdeeld over 2 gebouwen en omvat zowel studio’s als appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers.

De werken voor het residentieel aanbod (appartementen, assistentiewoningen en sociale appartementen) ten noorden van de site werden deze zomer opgestart. De voorlopige oplevering van deze gebouwen is voorzien in het voorjaar van 2023.

 

 

* Consortium Bergesteyn: Ontwikkelaars: Vanhout Projects, CORES Development – Aannemer: Vanhout – Masterplanner/Architecten: Stéphane Beel Architects en Archipelago|ar-te – Landschapsarchitect: Ontwerpbureau Pauwels – Studiebureaus: Mouton, Boydens, Daidalos-Peutz – Erfgoedspecialist: Origin