10 november 2016

VASCO - FAMILIEBEDRIJF MET AMBITIE

De naam is Vasco Keukens, maar Vasco is meer dan keukens alleen, niet?

Michaël Van Tilburg: “Dat klopt. Wij verzorgen ook de inrichting – op kastniveau – van de andere kamers in huis. We maken dressings, badkamerkasten, woonkamerkasten, televisiemeubelen, enzovoort, allemaal op maat. Dat is eigenlijk een logisch vervolg van onze keukenactiviteiten. We merken dikwijls dat mensen de lijn van hun keuken willen doortrekken naar de rest van het huis. Dan is het handig als de mensen die je keuken geplaatst hebben dat kunnen doen.”

Jullie vierden onlangs jullie veertigste verjaardag. Toch zijn jullie nog altijd een echt familiebedrijf?

Michaël Van Tilburg: “Inderdaad. De huidige zaakvoerder, Wim Herrijgers, nam de zaak over van zijn vader, de stichter van Vasco. Die eigenheid is heel belangrijk voor ons en dat straalt ook uit naar de klant. Die is bij ons geen nummer. Er heerst een goede sfeer bij de medewerkers en de klant merkt dat. De mensen kopen niet elke week een keuken en het kost ook best veel geld. Ze verdienen het dus om in de watten gelegd te worden.”

Wat is bij Vasco Keukens het sleutelwoord?

Michaël Van Tilburg: “Dat moet ongetwijfeld kwaliteit zijn, zowel op vlak van materialen als op vlak van plaatsing. We gebruiken uitsluitend topmaterialen. Onze kasten zijn bijvoorbeeld laserafgewerkt. We werken dus niet met een verlijming, maar met een versmelting. De naad is daardoor zo goed als onzichtbaar. We gebruiken ook Blum-scharnieren en Legrabox-ladesystemen, de absolute top dus. Met dergelijke keuzes zetten we in op esthetiek en kwaliteit.”

Is het die gemeenschappelijke klemtoon op kwaliteit die Vasco en CORES bij elkaar bracht?

Michaël Van Tilburg: “Dat speelt zeker mee. Maar ook met het belang dat CORES hecht aan het authentieke, het familiegevoel zitten we op dezelfde lijn. Dat merk je – net als bij ons – als je hun kantoor aan de Mechelsesteenweg binnenstapt. Daar wordt meteen duidelijk dat de juiste sfeer en uitstraling ook voor hen essentieel zijn. Ik kijk alleszins uit naar onze komende opdrachten voor CORES. 

We gebruiken uitsluitend topmaterialen. Met dergelijke keuzes zetten we in op esthetiek en kwaliteit.
Michaël Van Tilburg