14 februari 2019

Start bouwwerken laatste fase woonproject Groen Zuid

Een kleine vier jaar na de eerstesteenlegging van intergenerationeel woonproject Groen Zuid te Hoboken, ging recent de verkoop van de vierde en laatste fase van start. Dit laatste traject omvat 74 appartementen en 7 woningen, gelegen in het hart van de autoluwe woonwijk. De eerste twee fases zijn reeds geruime tijd bewoond en sinds enkele weken zijn ook de opleveringen van de voorlaatste fase gestart. De oplevering van de laatste fase is voorzien tegen de lente van 2020 en betekent meteen ook het einde van de constructiewerken op de site van het ambitieuze reconversieproject Groen Zuid, één van de voorbeeldprojecten van CORES Development inzake kwalitatieve binnenstedelijke ontwikkeling.

De herontwikkeling van de voormalige Alcatel fabriekssite was van bij de start een succes, met een grote interesse van de buurtbewoners. In totaal omvat Groen Zuid zo'n 408 wooneenheden, bestaande uit zowel appartementen, woningen en erkende assistentiewoningen. De strategische ligging vlak bij openbaar vervoer en de binnenstad, het autoluwe karakter en het intergenerationeel doelpubliek bleken een uitstekende combinatie. Intussen zijn fase 1 en 2 uitverkocht, opgeleverd en bewoond en ook in fase 3 nemen de eerste bewoners dit voorjaar hun intrek. Ook de investerings- en huurmarkt trekt er sterk aan: alle huuraanbod werd binnen de 3 maanden na de verkoopovereenkomst verhuurd.

Groen Zuid Appartementen en woningen

Harmonieuze diversiteit

De harmonie tussen de verschillende gezinssituaties en leeftijdsgroepen werd ook vertaald naar de complementaire architectuur door de samenwerking van de vier architectenbureaus Binst Architects, Stam, META en BOB 361. Het eindresultaat is een (ver)nieuwe(nde) buurt met een frisse en dynamische uitstraling, typerend voor een levendige stadswijk. De bebouwing van de laatste fase wordt net zoals 2 andere gelijkaardige blokken, verdeeld over 2 bouwlinten met daartussen een gedeelde binnentuin om sociale interactie te stimuleren en alle bewoners van zowel appartementen als woningen van een kwalitatieve groenbeleving te voorzien.

“De woonbeleving van Groen Zuid heeft intussen al heel wat nieuwe bewoners weten te overtuigen. De nadruk ligt hier vooral op rustig wonen, met grote aandacht voor fietsers en voetgangers, maar vooral ook voor het samenwonen zelf. In totaal is de site 7 hectaren groot, waarvan de helft voorbehouden is als (semi-)publieke ruimte onder de vorm van een buurtpark, een speeltuintje en verschillende binnentuinen met ontmoetingsmogelijkheden. Dit evenwicht in combinatie met de compacte bouwwijze, maken van Groen Zuid een echt voorbeeldproject van kwalitatieve stadsverdichting.”

Sophie Deprez, CCO van CORES Development.

Groen Zuid Appartementen en woningen

Verkoop & planning werkzaamheden

De laatste fase van Groen Zuid omvat 74 appartementen en 7 woningen. De appartementen met 1 slaapkamer zijn beschikbaar vanaf € 149.500, appartementen met 2 slaapkamers vanaf € 182.500, appartementen met 3 slaapkamers vanaf € 219.500 en de woningen vanaf € 249.500 (exclusief btw, registratie- en notariskosten). Na de voorverkoopperiode sinds het najaar van 2018 is momenteel reeds 20% van de beschikbare wooneenheden in deze laatste fase verkocht. Voor wie niet kan wachten om te verhuizen, is er nog een beperkt aanbod instapklare woningen, appartementen en erkende assistentiewoningen beschikbaar uit de vorige fase.

De bouwwerkzaamheden door hoofdaannemer Vanhout werden begin dit jaar opgestart. De oplevering is voorzien tegen de lente van 2020 en betekent dus ook het einde van de constructiewerken op de site van Groen Zuid.

Meer info: www.groenzuid.be