8 maart 2018

Officiële opening van assistentiewoningen De Weverij in Sint-Niklaas

opening assistentiewoningen De Weverij
Woonerf De Weverij
Sint-niklaas

Het nieuwe woonerf De Weverij in Sint-Niklaas staat, met haar mix van eengezinswoningen, appartementen en erkende assistentiewoningen, voor intergenerationeel samenleven. Vandaag werden de 50 erkende assistentiewoningen, die speciaal werden ontworpen voor senioren die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, officieel geopend. Dit gebeurde  in aanwezigheid van burgemeester Lieven Dehandschutter en Schepen voor ruimtelijke ordening en stadsvernieuwing, groen en stadsreiniging, seniorenbeleid en evenementen, Christel Geerts. 

Assistentiewoningen, de serviceflats voor de nieuwe generatie 65-plussers
De 50 assistentiewoningen in Woonerf De Weverij zijn comfortabele, leeftijdsvriendelijke  en rolstoeltoegankelijke appartementen voor wie nog zelfstandig kan wonen – met zorg en dienstverlening binnen handbereik. De woningen zijn uitgerust volgens het Woonzorgdecreet. De woningen hebben 1 of 2 slaapkamers en een oppervlakte variërend van 60 m² tot 96 m², wat 25% groter is dan de gemiddelde serviceflat. Door de functionele indeling wordt elke ruimte optimaal benut en de keuken en badkamer zijn telkens zo ontworpen dat alle toestellen met gemak bereikbaar zijn. De assistentiewoningen worden uitgebaat door beheersinstantie Comfort Assist, een samenwerking tussen Assist en CORES Development. Er wordt nauw samengewerkt met het buurtbedrijf Drietakt en lokale zorgverstrekkers.

[

Door de extra dienstverlening en ontzorging van de bewoners die wij als beheersinstantie bieden, zijn assistentiewoningen dé serviceflats voor de nieuwe generatie 65-plussers

]
 Katrien Lauwers, algemeen directeur van Assist

Intergenerationeel wonen in Woonerf De Weverij
De assistentiewoningen maken deel uit van het gloednieuwe woonerf De Weverij dat duurzame woonoplossingen biedt voor elke generatie en levensstijl: budgetvriendelijke appartementen, eengezinswoningen én de erkende assistentiewoningen voor senioren. Het woonerf is gesitueerd op de terreinen van Schoeters-Bruggeman, de vroegere textielfabriek in Sint-Niklaas. De verwaarloosde industriële site werd door projectontwikkelaar CORES Development opgewaardeerd naar een kwalitatieve nieuwe woonwijk met een groen centraal buurtpark dat er voor zorgt dat de buurt opnieuw verweven wordt.

 

 

"Wij denken niet in vakjes en geloven niet dat mensen met specifieke woonbehoeften zoals 65-plussers in een geïsoleerde woongemeenschap ondergebracht moeten worden. Intergenerationeel wonen biedt veel voordelen en is daarom één van onze pijlers in onze woonprojecten. Naast comfort en veiligheid, is ook de sociale netwerkvorming zeer belangrijk voor senioren." - Sophie Deprez, CCO van CORES Development