23 augustus 2018

Nieuwe projecten op de CORES radar

De start van de zomer kondigde een drukke tijd aan op onze expansie-afdeling. Met een mooi resultaat tot gevolg, want de afgelopen maanden werden er drie nieuwe projecten vastgelegd, meer bepaald in de gemeentes Kampenhout, Tremelo en Sint-Katelijne-Waver.

Thomas de Jong, CDO, is verheugd met het goede nieuws over de expansie van CORES in deze streek:

“De regio in de Noordoostelijke rand van Brussel bevat erg veel potentieel. De 3 projecten danken hun strategische ligging onder andere aan de verbinding naar de hoofdstad of steden zoals Leuven en Mechelen en zullen zich tot een breed en intergenerationeel publiek richten.”

De regio is geen volledig nieuw terrein voor CORES, vervolgt Thomas:

“In de ontwikkelingsfase focussen we steeds op de maatschappelijke meerwaarde van een project, voor de toekomstige bewoners, maar ook voor de buurt. Maatwerk is een must, want elke wijk is uniek. Toch zijn we hier niet aan ons proefstuk toe en zetten we met De Mouterij in Haacht eerder (2017) onze eerste stap in deze regio. En met succes, want nu kunnen we deze 3 nieuwe projecten aankondigen.”
 

Kampenhout – Tritsstraat  11.000 m2

Kampenhout is geografisch gunstig gelegen tussen Leuven, Mechelen en Brussel en heeft een aangenaam landelijk karakter. De te ontwikkelen site aan de Tritsstraat vormt een strategische schakel tussen de dorpskern en de velden rondom, waardoor de functie van het woonaanbod tweeledig zal zijn: kernversterkend langs de ene kant en beschermend over het uitzicht op de landelijke omgeving aan de andere kant. Daarnaast zal, aangemoedigd door de gemeente, ook sterk ingezet worden op de kwalitatieve ontwikkeling van de gedeelde groenruimte.

 

Tremelo - 23.000m2 

Ook de site in Tremelo heeft een absolute topligging, pal in het centrum tussen de Parking Vinneweg, de Baalsesteenweg, de Kalvennestraat en de Processieweg. Het toekomstige project combineert een sterk commercieel aanbod op wandelafstand met het kwalitatieve groene karakter van het centrum.

Borgerstein-site in Sint-Katelijne-Waver - 30.000 m2 (excl. zorgontwikkeling)

In april 2017 lanceerde vzw Borgerstein het selectiedossier ‘Van Borgerstein naar Borgerwijk’. Daarmee ging de zoektocht naar een private partner voor dit project van start. Het private consortium Bergesteyn* lostte de verwachtingen het beste in en kwam als eerste uit de bus. Naast de ontwikkeling van onder meer residentiële zorg voor 120 zorgbehoevende bejaarden en 70 mensen met een beperking voor de vzw Borgerstein, staat ook de ontwikkeling van een gevarieerd woonlandschap rond het park, met appartementen en verschillende buurtfuncties in het seminariegebouw en de kapel, op de planning.
 

* Consortium Bergesteyn is het team rond ontwikkelaars Vanhout Projects, Cores Development, Monument Real Estate en entreprises Jacques Delens; aannemers Vanhout, Hooyberghs, en Group Monument; masterplanner en architecten Stéphane Beel Architects, Archipelago|ar-te; erfgoedspecialist Origin; studiebureaus Mouton, Boydens, Daidalos-Peutz en landschapsarchitect Ontwerpbureau Pauwels.