18 juli 2019

De zomer van København & Øslo - Gent

Ontdek de buurt van København en Øslo
Woonprojecten København en Øslo zijn gelegen naast enkele historische loodsen in de wijk Muide-Meulestede aan de Gentse voorhaven. De ligging is uniek: aan de kade, vlak bij alle belangrijke invalswegen en het Gentse stadscentrum. Benieuwd wat deze buurt voor jou in petto heeft op culinair, cultureel & sportief vlak?

Check hieronder de nieuwste hotspots en de niet te missen zomerevents.

ZEBRABEACH

Dringend verfrissing nodig bij deze zomerse temperaturen? Dan kan je terecht in deze verrassende oase in de binnenstad voor een heerlijke cocktail of om even de voeten in het water te steken.
Zebrastraat 32/001, 9000 Gent

GASTON

Deze rooftopbar bevindt zich op het dak van de oude Galvestonfabriek en kijkt uit op een indrukwekkende skyline mét zicht op København. Even de benen strekken tussendoor? Dat kan perfect bij een partijtje petanque.
Hurstweg 8, 9000 Gent

SUMMER OF JAZZ 
Nog tot en met 9 juli kun je op de Bijlokesite terecht voor het goed gevulde programma van Gent Jazz Festival. Voor lunchconcerten moet je in Restaurant Lof zijn. Meer info en tickets via www.gentjazz.com 
Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

Van 5 tot 8 september biedt Jazz in ’t Park het beste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz. Het festival vindt traditiegetrouw plaats in het charmante Zuidpark en is dit jaar toe aan zijn 26ste editie! Bekijk het volledige programma op www.stad.gent.be/cultuur 
Franklin Rooseveltlaan 92, 9000 Gent

NIEUW LEVEN IN DE OUDE DOKKEN
Iets verderop dan de CORES projecten bestaat het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken 15 jaar en is een inspiratie voor andere wijken. De Stad en sogent vieren het jubileum met een tijdelijke expo, een gloednieuwe maquette en tal van festiviteiten. Op www.dokgent.be vind je de volledige agenda van de tijdelijke (zomerse) invulling van dit nieuwe stadsdeel aan het water. 
Splitsing Koopvaardijlaan - Afrikalaan, 9000 Gent

SPORTEN IN DE BUURT VAN KØBENHAVN & ØSLO

CORS URBAN TRAIL
Lopen in de stad is helemaal in, maar de Gentse Urban Trail dateert intussen al van enkele maanden geleden. CORES riep een eigen Gentse Urban Trail in het leven die ons van het ene Gentse CORES-project naar het andere brengt, met name van Øslo naar Rinkkaai. Het parcours van ongeveer 7,5 km loopt langs een aantal leuke bezienswaardigheden en volgt grotendeels de Leierivier die zich door de stad slingert. Bekijk het parcours in ons nieuwste CORES magazine.