29 juni 2018

De overkapping van de Antwerpse Ring brengt rust en groen naar de Singel

Louise Marie overkapping ring

De overkapping van de Antwerpse Ring staat intussen concreet op de planning en brengt voor de toekomstige bewoners van Louise Marie enkel voordelen met zich mee. Inwoners van Antwerpen behouden hun strategische ligging aan de E19 en hun verbinding met onder meer Brussel en Breda.

Stedelijkheid in de luwte

Het idee dat je voor rustig en kwalitatief wonen buiten de stad moet gaan wonen, is door de overkapping helemaal achterhaald. Waar het glazen scherm tussen de twee wooncomplexen al een akoestisch microklimaat creëert, zal de overkapping ervoor zorgen dat de nieuwe bewoners over een maximale hoeveelheid aan rust, groen en een verbeterde luchtkwaliteit beschikken, op een boogscheut van het stadscentrum. De perfecte oplossing voor stadsmensen die in alle rust willen genieten van hun woonomgeving, zonder te moeten inboeten aan mobiliteit.

Louise Marie overkapping ring
Louise Marie overkapping ring

Overkappingsintendant verenigt buurt en bewoners

Het is gerenommeerd professor en intendant van de overkapping van de Ring Alexander D’Hooghe die de leiding heeft over het project en er voor zorgt dat actiegroepen en belanghebbenden maximale inspraak krijgen over de plannen. De overkapping is een historisch participatieproject waarbij duizenden burgers en bedrijven werden betrokken. De creatie van groenruimte, de verbetering van luchtkwaliteit en de vermindering van geluidsoverlast, zijn voor duizenden mensen doorslaggevende aspecten om de buurt rondom de Ring op te waarderen voor zowel woon-, werk- als recreatieve doeleinden. De invulling van de nieuwe ruimte op de Ring zorgt voor een volledige heropwaardering van de buurt.

Succesverhaal in Madrid

De meerwaarde van een ondergrondse verbinding werd bewezen door Madrid Río, een gelijkaardig project waarbij de binnenring van Madrid over 7 kilometer overkapt werd en de snel groeiende stad meer zuurstof kreeg. De gewonnen ruimte werd gebruikt voor een park, waardoor niet alleen een nieuwe lievelingsplek van de Madrilenen geboren werd, maar ook de waarde van de aangrenzende appartementen aanzienlijk steeg.

Overkapping Antwerpse RIng Madrid Rio