15 september 2017

De Mouterij: Het beste van twee werelden

de mouterij haacht
De Mouterij
Haacht

Haacht is de gedroomde uitvalsbasis voor wie in Leuven, Mechelen of Brussel werkt, maar toch landelijk wil wonen. Je hebt er een echt dorpsgevoel. Het project bevindt zich in het centrum van Haacht, net naast de hoofdstraat. Ideaal dus voor gezinnen met kinderen, maar ook voor oudere mensen, want je bent overal dichtbij.

Groene sfeer
Haacht mag dan een kleine gemeente zijn, aan het winkelaanbod valt dat niet echt te merken. Je vindt er alles wat je doordeweeks nodig hebt. Eigenlijk biedt de ligging van het
complex het beste van twee werelden. De Mouterij ligt in het centrum, maar het is er toch rustig. Om dat rustgevende aspect te beklemtonen zet CORES Development ook in op het groene karakter van de site. De binnentuin bij de appartementen zorgt bijvoorbeeld voor een heel groene sfeer.

Demografische mix
Het project mikt op een breed publiek. Het residentiële gedeelte zal jonge gezinnen met kinderen en jonge starters aantrekken. Maar ook ouderen zullen zich hier perfect thuis voelen. De bewoners zullen dus een echte demografische mix vormen. De aanwezigheid van een grote parking, autoboxen, bergingen en tuintjes voor de gelijkvloerse appartementen zijn behoorlijke troeven die een breed publiek aanspreken. De penthouses vallen dan weer meer in de smaak bij een oudere doelgroep. Uit studies blijkt dat Haacht gemiddeld een sterke vergrijzingsgraad heeft. Heel wat van die mensen willen hun grotere huis inruilen voor een meer compacte maar comfortabele woonvorm, die echter wel dezelfde kwaliteit biedt. Voor die groep vormen deze penthouses dus de ideale oplossing.

daktuin haacht de mouterij

Daktuin
Het project biedt trouwens nog een aantal andere pluspunten. CORES Development voorziet heel wat natuur, bijvoorbeeld via de grote gemeenschappelijke tuin die door iedereen kan gebruikt worden. De gelijkvloerse appartementen hebben bovendien een eigen tuin en de bewoners van de penthouses kunnen genieten van een royale daktuin. Dat is interessant voor de iets oudere bewoners die hun grote woning met tuin hebben ingeruild voor deze kleinere woonst. Op die manier hebben ze nog altijd een groen uitzicht én een grote daktuin ter beschikking.
Het aanbod is op dat vlak vrij exclusief voor Haacht.”

Rondom centrale binnentuin
In een eerste fase wordt het noordblok, waar de residentiële units komen, verkocht. Dit gedeelte zal 54 klassieke een-, twee- en drieslaapkamerappartementen tellen, die in een U-vorm rond een centrale binnentuin staan. De meeste hebben twee slaapkamers, de luxueuze penthouses op het dak tellen er drie. Het eigen tuintje van de appartementen op het gelijkvloers grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. Dat maakt ze ideaal voor gezinnen met kinderen.

centrale binnentuin haacht de mouterij
Geïnspireerd door dit artikel? Bekijk ons aanbod!
meer info hier