15 oktober 2019

Binnenkijkspecial: Berckendael

Op bezoek bij Ann Gilens in CORES-project Berckendael

“Mijn interieur is hedendaags, maar ook tijdloos,” steekt Ann Gilens van wal. “Ik combineer maatwerk van eigen hand met vintage stukken. De bank, de kasten, de eettafel heb ik allemaal op maat laten maken. De lederen stoelen en de marmeren salontafel zijn dan weer vintage items die ik gekocht heb, net als de koralen. Ik ben nogal fan van de midcenturystijl, de typerende stijl van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Die vind ik heel boeiend, zeker als je er een hedendaagse twist aan geeft. Het mag ook best een beetje eclectisch. Ik hou wel van die mix van verschillende stijlen. Omdat het appartement zelf een vrij strakke nieuwbouw is, vond ik het tof om met het interieur een beetje tegenwicht te geven. Zo heb ik ook een muur behangen met een palmboommotief, dat het strakke eveneens doorbreekt. Verder tref je hier vooral veel witte tinten, lichte muren en lichte plafonds.”

Maatwerk

“Net zoals bij opdrachten voor klanten, heb ik het esthetische zoveel mogelijk aan het gebruiksgemak gekoppeld. Het heeft niet veel zin om een subliem interieur 
te hebben als het niet aangepast is aan je situatie. Hoe leef je? Heb je kinderen? Dat zijn allemaal belangrijke vragen die moeten beantwoord worden vooraleer je aan de inrichting begint. De plaatsing van de meubels, de materiaalkeuze … hangen daar allemaal van af. Het grote voordeel van maatwerk is dat je heel functioneel kunt werken. Dat merk je bijvoorbeeld aan mijn kantoor, aan de grote ingebouwde kast of de kast met ingebouwd bureau: die passen perfect in het geheel.”

Tuin

Ann Gilens woont ondertussen een tweetal jaar in Berckendael en is nog steeds enthousiast over haar woonomgeving. Ann Gilens: “Het is hier heel aangenaam. Ik heb een mooi terras, met glazen balustrades die een fantastisch ruimtegevoel creëren. Ik woon op de eerste verdieping en dankzij die balustrades vormt mijn terras een geheel met de achterliggende tuin. Ik had vroeger een huis met een tuin en dacht dat ik mijn tuin hier heel erg zou missen, maar niets is minder waar. Hier heb ik eveneens een tuin, onder andere door de planten op mijn terras en dat onbelemmerde uitzicht, maar dan zonder de nadelen, zoals het onderhoud. (lacht) Een ander pluspunt hier is de hoge mate van privacy, terwijl er toch een goed contact is met de buren. Dat is niet alleen gezellig, het biedt ook een veilig gevoel. Ook de grote poort die de site afsluit, draagt daaraan bij.”

Nog één luxueus appartement beschikbaar. Benieuwd naar dit unieke lastminuteaanbod? 
Contacteer ons via 03/820.82.82 of

www.berckendael.be