11 augustus 2013

Assisted Living - wooncomfort voor iedereen

Assisted Living

In plaats van dure forfaits aan te rekenen voor zorg- en comfortdiensten, zijn de diensten van een Assisted Living-pakket volledig facultatief beschikbaar voor iedere bewoner die dat wenst. Zo kan een bewoner veel langer zelfstandig blijven wonen, en zich toch zeker voelen dat hulp bij de hand is, wanneer dat op een dag toch nodig zou zijn.

Alle beschikbare diensten zijn bovendien afzonderlijk aan te vragen, zodat iedereen voor zichzelf kan kiezen van welke gebruik te maken. Kook je graag, maar is de was en de strijk er teveel aan? Heb je verpleegkundige zorgen nodig voor een korte of een langere periode? Of is het voldoende om te weten dat er 24/24 en 7/7 iemand aan de andere kant van de noodlijn paraat staat om je ter hulp te schieten? Het staat iedereen vrij te kiezen van welke services gebruik te maken.

Dhr. Schoenmakers en Mevr. Van den Bergh lichten het hoe en waarom van hun aankoop bij CORES Development toe:

“We wonen al 41 jaar in een woning, waar we veel verbouwingen in hebben gedaan. Nu gaat het met ons allebei nog goed, maar we wilden iets achter de hand hebben voor als we later beginnen te sukkelen. Dat kan nog een tijdje duren natuurlijk, dus ondertussen zouden we het willen verhuren. We waren niet actief op zoek naar zo’n soort project, maar toen ik het toevallig tegenkwam in een magazine dacht ik meteen: ‘dat is het precies.’ Geld op een spaarboekje brengt niets meer op, dus kunnen we beter in een appartement investeren.
We zien een eigen appartement ook veel meer zitten dan wonen in een tehuis. Hier heb je nog meer vrijheid, moet je niet op een bepaald uur binnen zijn. We doen nog altijd wat we willen. We zijn al twee keer gaan kijken naar de bouwsite: het is al volledig uitgegraven en de beton werd al gegoten. Deze weken gaan we nog bespreken hoe onze keuken eruit gaat zien, en gaan we ook kijken voor de verwarming, badkamer, vloeren en deuren.”